Skip Navigation LinksПочетна / Медиа / Детали за новост

Оглас за вработување проектен асистент

29.03.2022

Фондација за Претприемачки сервис за млади распишува конкурс за вработување на проектен асистент.  

 

Потребни квалификации
Завршено високо образование во областа на правни или економски науки
Солидно познавање на процедурите и начинот на раководење на проекти финансирани од ЕУ
Учество во најмалку 2 проекти како проектен асистент (пожелно проекти поврзани со млади и претприемништво)
Искуство во планирање и реализација на настани и конференции
Познавање на одржување на веб страни и социјални медиуми
Одлично познавање на англиски јазик
Одлично познавање на MS Office програмите и Интернет
 
Главни задачи и одговорности
Поддршка при подготовка на проектни апликации 
Организација на состаноци, обуки и настани за потребите на организацијата
Одржување на веб страните и социјалните медиуми на фондацијата
Комуникација со целните групи на фондацијата
Одржување контакти со медиуми и видливост на активностите на фондацијата 
Административно работење
Подготовка на програми за настани
 
Карактеристики 
Самоиницијативност
Одлични способности за планирање и организирање
Комуникациски способности
Тимски работник
Способност за работа под притисок и кратки рокови
 
Заинтересираните кандидати потребно е да достават писмо за интерес и кратка биографија на англиски јазик на следниот e-mail: info@yes.org.mk, најдоцна до 15 април, 2022 година
 
Напомена:
Само апликациите кои ќе влезат во потесен круг ќе бидат контактирани.