Skip Navigation LinksПочетна / Медиа / Детали за новост

Breaking circular economy barriers - GO CIRCULAR

07.11.2022

Меѓународна конференција и б2б вмрежување
23-24 ноември, хотел Хилтон Скопје и онлајн

 

 
На 23 и 24 ноември Скопје ќе биде домаќин на меѓународна конференција за стимулирање и забрзување на транзицијата кон циркуларна економија во организација на Фондација Претприемачки Сервис за Млади и Фондација за Менаџмент и индустриско истражување.

 

Конференцијата ќе биде проследена и со меѓународни билатерални состаноци со цел да се поттикне синергија и соработка за истражување и развој во доменот на циркуларна економија.

 

Теми на конференцијата
• Политики и мерки за циркуларна економија во Западен Балкан
• Стратегии за циркуларни градови
• Успешни приказни на проекти и компании
• Увид во различни деловни модели и циркуларна економија во различни индустрии

 

Целни учесници
Мали и средни компании, универзитети, центри за истражување и развој, организации и асоцијации и владини претставници со решенија за циркуларна економија.

 

Зошто да се учествува?
• Осврт на циркуларни решенија
• Вмрежување со најиновативните актери
• Партнерство за идни нови бизниси и можности за истражување и развој

 

Конференцијата може да ја следите во живо или онлајн. 

 

За учество потребно е да се регистрирате на https://go-circular.b2match.io/