Skip Navigation LinksПочетна / Медиа / Детали за новост

Курс за 3Д принтање

25.01.2023

  

ДАТУМ НА ПОЧЕТОК: 25 Февруари 2023 година  

 

ВРЕМЕТРАЕЊЕ:  24 часа (распоредени во 4 денови)

 

ЛОКАЦИЈА: YES Foundation

 

ТЕРМИНИ: 25-28 Февруари (со почеток во 10:00 часот) 

 

ЦЕЛНА ГРУПА: почетници кои сакаат успешно да моделираат и да го испринтаат нивниот модел, студенти, дизајнери кои сакаат на брз начин да ги видат своите идеи во физичка форма, архитекти на кои им требаат 3Д модели за своите клиенти, сопственици на 3Д принтери кои сакаат лесен курс за следење за 3Д принтање, и секој кој сака да се запознае со техниката на 3Д принтањето

 

ЦЕНА: 9.500 денари

 

ПРИЈАВУВАЊЕ: за да го резервирате вашето место потребно е да се регистрирате на следниов линк и да извршите уплата најдоцна до 20ти февруари. Повеќе информации можете да добиете на contact@yes.org.mk или на телефон 023103660.
 

За онлајн уплата кликнете тука!

За уплата во банка:
Примач: ПСМ Фондација
Банка на примачот: Халкбанк
Сметка: 270000001048942
Цел на дознака:
Курс за 3Д принтање

 

 

ОПИС
 

Вовед во 3Д принтањето

 

Во овој основен курс за 3Д принтање ќе научите како вашиот 3Д модел правилно да се подготви за печатање, да се испечати и обработи по печатењето. 


Што ќе научиш

 

- Како успешно да моделираш за 3Д принтање

- Како правилно да го експортираш моделот во stl file

- Како да го слајсуваш твојот модел и како да генерираш G-Code

- Како да го испринташ твојот модел на 3Д принтер

- Како да ги избегнеш проблемите што може да настанат 

- Пост продукција на испринтаниот 3Д модел


Барања

 

- За курсот не се потребни претходни познавања


Курсот вклучува:

 

- Основно моделирање во Rhino

- Експортирање на STL file

- Сетирање на Cura

- Генерирање на G-Code

- Принтање на Ultimaker 3D printer

- Технологиите и алатките кои ги покриваме:

- Софтвер за 3Д моделирање - Rhino

- Cura software

- Ultimaker 3D printer


За кого е наменет курсот:

 

- Почетници кои сакаат успешно да моделираат и да го испринтаат нивниот модел

- Студенти 

- Дизајнери кои сакаат на брз начин да ги видат своите идеи во физичка форма

- Архитекти на кои им требаат 3Д модели за своите клиенти

- Сопственици на 3Д принтери кои сакаат лесен курс за следење за 3Д принтање

- Секој кој сака да се запознае со техниката на 3Д принтањето


Потребни материјали: Сите материјали се вклучени во цената.

 

 

ЗА ПРЕДАВАЧОТ

 

Натали Ристовска е дизајнер на производи. Завршува мастер студии на универзитет НАБА во Милано, Италија, каде потоа работи како надворешен соработник асистент на мастер студии за дизајн на производи. Моментално работи како консултант од областа на оддржливоста и иновациите во дизајнот. Добитник е на повеќе награди, како: Young Balkan Designer, Whirlpool Italia Young Designer Project, победник е на конкурс за дизајн на ранец, за италијанскиот бренд за ранци – Tucano. Во 2020 година, во соработка со MA/U студио, добиваат Honorable mention COMPASSO D’ORO, за клиентот Boffi.